Acest website folosește cookie-uri. Dacă continui navigarea, vom presupune că ești de acord cu acestea.
Inapoi

Acceptare termeni si conditii

Va multumim pentru timpul pe care il acordati inainte de a utiliza site-ul nostru, pentru a citi Termenii si Conditiile de Utilizare a acestuia.

Prin accesarea acestui site sunteti de acord cu acceptarea tuturor Termenilor si Conditiilor de Utilizare detaliate dupa cum urmeaza.

Daca nu sunteti de acord cu acesti termeni, va rugam sa nu mai folositi site-ul nostru.

 

Modificari Termeni si Conditii de Utilizare

Ne rezervam dreptul de a modifica aceste prevederi fara o notificare prealabila. Putem, de asemenea, sterge sau adauga orice informatie pe site sau intrerupe orice activitate pe site fara a fi necesara instiintarea utilizatorului.

 

Definitii

Cumparator- orice persoana fizica sau juridica care emite o comanda prin intermediul site-ului Gonga.ro sau prin aplicatie

Vanzator- SC Gonga Shop SRL, proprietara a Gonga.ro, si a aplicatiilor Gonga (Android)  si Gonga.ro( IOS); cu sediul in Constanta, inregistrata la Registrul Comertului cu J13/3270/2019, CUI 41675528.

Utilizator- orice persoana care acceseaza site-ul sau aplicatia.

Bunuri si servicii- orice produs sau serviciu listat pe site sau aplicatie

Comanda- actiunea prin care cumparatorul isi achizitioneaza bunuri si servicii de pe site sau aplicatie.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Utilizare abuziva- utilizarea site-ului intr-un mod care incalca practicile din domeniu, reglementarile si legislatia in vigoare.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

 

 

Documente contractuale

Prin lansarea unei comenzi electronice prin intermediul site-ului Gonga.ro, Cumparatorul este de acord cu modalitatea de comunicarea, prin telefon sau email, prin care vanzatorul isi desfasoara activitatea comerciala.

Notificarea primita de catre Cumparator imediat dupa lansarea comenzii pe site, nu reprezinta acceptarea imediata a comenzii de catre Vanzator. Notificarea de acceptare se va face in cel mai scurt timp posibil prin email sau telefon, dupa verificarea existentei produselor comandate in stoc.

Din cauze justificate, vanzatorul are dreptul de a modifica/ anula comanda, dupa ce a discutat cu Cumparatorul despre imposibilitatea livrarii comenzii initiale. In acest caz Cumparatorul va fi notificat pe adresa de email sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului in momentul initierii comenzii.

Informatiile puse de vanzator pe site-ul Gonga.ro vor sta la baza contractului intre cele doua parti.

Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, notificarea de expediere a coletului pe adresa de email furnizata de catre Cumparator sau in momentul predarii coletului catre curier.

In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii.

Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

 

Cum Comand

Serviciile si produsele achizitionate de pe site-ul Gonga.ro sunt strict destinate uzului personal al Cumparatorului.

Accesul pe site in vederea achizitionarii de produse este permis oricarui utilizator/ cumparator. In anumite cazuri Gonga.ro isi rezerva dreptul de a anula anumite comenzi / bloca accesul Cumparatorului, atunci cand Vanzatorul considera ca conduita si comportamentul clientului pe site se abate poate aduce prejudicii Vanzatorului.

Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul garanteaza ca toate informatiile oferite Vanzatorului sunt reale si corecte, pentru ca contractul sa  se desfasoare fara nici un fel de probleme. In caz contrar, Cumparatorul se va face raspunzator de orice problema care poate intervenii si se datoreaza acestor erori. ( ex: modalitati de contact gresite, adresa de livrare gresita etc).

Vanzatorul nu se face raspunzator de problemele cauzate de verificitatea datelor Cumparatorului, cum ar fi intarzierea coletelor sau nelivrarea acestora datorata datelor de contact introduse gresit. In acest caz  toate taxele de transport in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.

Cumparatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

Comunicarea cu Vanzatorul se va efecta prin adresele de contact ale acestuia de la “pagina site contact”, sau printr-un email la adresa [email protected].

Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site-ul Gonga.ro  sunt exprimate in lei (RON).

Informatiile prezentate despre produse pe site, atat dewxcrierea produselor cat si poze si alte date, nu reprezinta o obligatie contractuala pentru Vanzator.  Rolul acestora este exclusiv cu titlu de prezentare.

Vanzatorul  poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca Clientul sa poata pretinde daune, pentru anumite situatii ca: date incomplete sau incorecte ale Clientului, Activitatea clientului poate produce daune pentru Vanzator, doua livrari anterioare esuate si alte motive obiective.

Utilizatorul poate plasa comenzi pe site prin adaugarea  produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand sa finalizeze comanda prin completarea tuturor datelor de contact si de livrare si selectand plata la livrare. Un produs adaugat in cosul de cumparaturi este disponibil pentru achizitia lui in limita stocului acestuia. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi nu inseamna automat si finalizarea comenzii. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi fara finalizarea comenzii nu implica automat si rezervarea produsului respectiv. Orice produs este rezervat pentru cumparator dupa confirmarea trimiterii comenzii din partea Vanzatorului.

Prin efectuarea comenzii de catre Cumparator,acesta certifica ca a implinit varsta de 18 ani.

In momentul efectuarii comenzii cumparatorul are obligatia sa se asigure ca toate datele furnizate de catre acesta sunt corecte, complete si reale.

 

Returnarea produselor

Toate produsele comercializate de catre Vanzator beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

Produsele comercializate de Vanzator beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare.

Vanzatorul garanteaza ca toate produsele comercializate de acestea sunt noi.

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un produs în termen de 30 de zile calendaristice de la primirea coletului de catre Cumparator, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare(transportul de retur). Pentru retur trebuie sa trimiteti o hartie ( in coletul de retur) prin care sa solicitati returul, fara sa existe un motiv anume, si tottodata factura si chitanta sau o copie dupa factura si chitanta, in cazul in care returnati doar o parte din produse.

In cazul in care Cumparatorul va solicita sa faca un retur acesta va trebui sa contacteze Vanzatorul printr-un e-mail la adresa [email protected] pentru a primii informatiile necesare.

In cazul in care Cumparatorul se retrage din contract, acesta va trebui sa returneze si posibilele cadouri care au insotit produsul respectiv.

Acesta expediaza pe sediul firmei produsul insotit de toate componentele, in ambalajul original, ambalat corespunzator pentru transport. Returnarea se va  face prin curier, cu confirmare de primire. Costul returului va fi suportat de catre Cumparator.

In cazul in care comanda a fost achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 30 de zile calendaristice de la data primirii returului.

In acest caz Vanzatorul poate amana rambursarea sumei pana la primirea produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate.

Rambursarea contravalorii produselor returnate se va face prin virament bancar intr-un cont furnizat de client, sau cum vom conveni de comun acord. De retinut ca se va returna numai contravaloarea produselor din colet, nu si cheltuielile realizate cu livrare coletului.

Fac exceptie la dreptul de retragere din contract si rambursare produsele aflate in urmatoarele situatii:

  1. furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate.
  2. furnizarea de produse care sunt pasibile de a se deteriora sau a expira rapid;
  3. furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;
  4. produsele care prezinta urme de uzura sau care au fost supuse unei utilizari inadecvate din partea Cumparatorului.
  5. au fost efectuate interventii neautorizate asupra produsului
  6. nu au toate accesorile primite in pachet
  7. zgarieturi, ciobituri, lovituri sau socuri mecanice/electrice
  8. s-a facut orice tip de inscris pe cutia produsului

Daca produsul returnat se afla intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, iti va fi solicitata contravaloarea readucerii acestuia in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului la mana a doua. Daca nu esti de acord cu aceasta taxa iti va fi reexpediat produsul, pe cheltuiala ta. Acesta clauza se aplica conf. O.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 34/2014 art. 2 lit.e.

 

Preturi

Toate preturile produselor prezente in acest site sau aplicatie sunt exprimate in RON si reprezinta preturile finale de vanzare.

Preturile nu includ taxele de transport.

Cum platesc

Comenzile efectuate pe site-ul Gonga.ro  sau in aplicatie pot fi achitate atat online prin virament bancar sau plata cu cardul sau cu plata ramburs, la primirea comenzii.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Factura emisa  de Vanzator pentru Produsele aferente unei Comenzi care va fi livrata  prin curier, va fi  transmisa Clientului prin email la momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator, si se va regasi si in coletul primit.

La plata online a comenzii, prin card bancar, plata se va realiza intr-un mod securizat prin MobilPay.

Daca se selecteaza plata prin virament bancar, comanda nu va fi procesata pana la primirea confirmarii de plata de catre noi.

Factura aferenta comenziilor care nu au fost preluate de catre Client vor fi anulate de catre Vanzator in momentul in care va fi restituita comanda de curier.

 

Livrarea

Pentru fiecare comanda plasata pe site-ul Gonga.ro sau in aplicatie  se va percepe o taxa de livrare de 20 de lei. In functie de greutatea coletului, suma perceputa pentru transport poate suferi modificari.

Produsele comandate se livreaza prin servicii de curier rapid cu timp de livrare 24-48 de ore.

Data aproximativa de livrare va fi anuntata la confirmarea comenzii de catre Vanzator.

In anumite situatii ( perioade aglomerate,concedii etc) data de livrare poate varia pana la 30 de zile de la data confirmarii comenzii. In acest caz Vanzatorul va anunta Cumparatorul de  situatia comenzii sale.

Livrarea catre client a produselor furnizate se va face prin intermediul unui serviciu de curierat rapid.

Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora stabilita.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar primit de la curier, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.

In cazul in care produsul va ajunge in timpul unei zile de lucru, iar Cumparatorul nu este acasa, acesta are posibilitatea sa isi comande produsele dorite si la locul de munca, sau poate solicita Curierului ridicarea de la sediul local al acestuia.

 

Deterioarea coletelor in timpul transportului

Ambalarea produselor pentru transport este cat se poate de corecta si riguroasa, dar exista riscul in timpul manipularii si livrarii coletelor; integritatea acestora sa fie afectata.

Va rugam sa verificati starea coletului inainte de a accepta si de a semna primirea lui. In cazul in care observati o deteriorare a ambalajului, va rugam sa solicitati agentului sa intocmeasca un proces verbal. Este singura modalitate prin care se pot solicita despagubiri firmelor de curierat pentru deteriorarea in timpul transportului. Reclamatiile ulterioare nu sunt acceptate de firmele de curierat.

 

 

Garantia

Orice  produs comercializat pe Gonga.ro beneficiaza de termenul de garantie conform legislatiei romanesti in vigoare. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor .Nici un cumparator  nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea mentionata.

Garantia produselor de pe  Gonga.ro este cea oferita de catre producatorii acestor produselor comercializate.

Fiecare produs comercializat de Gonga.ro beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003.

In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare Cumparator poate solicita in cazul lipsei conformitatii, repararea, inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia.

Garantiile comerciale nu afecteaza garantia legala privind conformitatea produsului.

 

Frauda

Gonga.ro nu solicita clientilor sai nici o informatie referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale prin niciun mijloc de comunicare.

Utilizatorii nostri isi asuma responsabilitatea in cazul furnizarii acestor informatii catre terti.

Clientul/ Cumparatorul va informa Gonga.ro in cazul unor tentative de frauda, folosind datele de contact de pe pagina web.

 

Informatii despre EEE si DEEE

Legislatia aplicabila stabileste masuri pentru protejarea mediului si a sanatatii populatiei pentru prevenirea sau reducerea efectelor negative ale generarii si gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice; acestea pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.

In conformitate cu  prevederile OUG 5/2015 – privind deseurile de echipamente electrice si electronice precum si OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului clientul va avea in vedere urmatoarele:

Pentru ca EEE pot contine substante periculoase cu potentiale efecte nocive asupra mediului si sanatatii umane in cazul negestionarii corecte, clientul are obligatia legala de a selecta si colecta separat deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) si de a nu le elimina impreuna cu deseurile municipale nesortate;

Colectarea acestor deseuri (DEEE) se va putea realiza prin intermediul punctelor de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE;

 

Raspundere

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Promotiile sunt valabile in limita stocului disponibil.

Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal si cookie

Prelucrarea datelor cu caracter personal si cookie se va face in conformitate cu legislatia in vigoare, si anume cu Regulamentul European de Protectia a datelor cu caracter personal (Regulament (UE) 2016/679 aplicabil din 25 mai 2018), dupa cum este prezentat in cadrul Politicii de confidentialitate si a Politicii de cookie de pe site-ul Gonga.ro. ( link)

 

Forta Majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora reprezinta un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, care nu se datoreaza intentiei sau culpei acestora, intervenit dupa intrarea in vigoare a Contractului si care impiedica partile contractante sa-si execute, total sau partial, obligatiile asumate. Sunt considerate asemenea evenimente conflictele armate, miscarile sociale, incediile, inundatiile sau orice alte calamitati naturale sau restrictii aparute ca urmare ca urmare a unei carantine sau a unui embargo, enumerarea neavand un caracter limitativ, ci enuntiativ. Conflictele de munca nu reprezinta forta majora. Nu este considerat caz de forta majora un eveniment asemanator celor de mai sus care, fara a crea o imposibilitate de executare, face extreme de costisitoare executarea obligatiilor oricareia dintre Parti.

Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 10 zile calendaristice de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 10.3.

 

Litigii

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana.

Partile vor depune toate eforturile pentru a solutiona pe cale amiabila, orice disputa rezultata din prezentul Contract, aparuta intre client si Vanzator. In cazul in care acest lucru nu este posibil, solutionarea litigiilor va reveni instantei judecatoresti competente din Romania.

 

 

Drepturi de autor

Conținutul site-ului Gonga.ro  este proprietatea SC Gonga Shop SRL din Constanta, și a furnizorilor săi, și este protejat de către legislația în vigoare cu privire la Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială.

Preluarea de elemente din conținutul site-ului se va putea face doar după ce utilizatorul  a solicitat expres dreptul de a folosi conținutul de care e interesat.

Efectuarea de operațiuni neautorizate pe acest site, și tentativa acestora, vor fi pedepsite conform legii.

 

Dispozitii finale

Daca una sau mai multe prevederi sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numitele prevederi nu vor fi aplicate si Partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale. Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Prevederile Termenilor si conditiilor se completeaza cu dispozitiile Codului civil precum si cu dispozitiile legislatiei in vigoare aplicabile raporturilor juridice dintre Gonga.ro si client.