Politca de confidentialitate

Echipa Gonga.ro se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea utilizatorilor. Depunem eforturi constante pentru a va putea oferii un grad ridicat de protectie a datelor personale pentru fiecare  utilizator a site-ului nostru Gonga.ro.

Politica de confidentialitate are rolul de a infroma utilizatorul site-ului Gonga.ro, cat si a aplicatiilor acestuia, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si modul in care se realizeaza acestea.

Site-ul/ Aplicatiile Gonga.ro colecteaza, stocheaza si utilizeaza date cu caracter personal, in acord cu Regulamentul UE 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 Aprilie 2016 ( GDPR/RGDPR), privind protectia datelor persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea de date cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Site-ul Gonga. ro prelucreaza date si in acord cu aceasta politica de confidentialitate, de termenii si conditiile de utilizare a site-ului si de politica de cookie. Toate aceste documente stabilesc modul in care datele cu caracter personal vor fi utilizate si stocate, in conformitate cu Regulamentul European mai sus mentionat.

 

Definitii

date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;

stocarea – pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;

operator – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

tert – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date;

destinatar – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari;

date anonime – date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila;

date statistice – date care au fost obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane si sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice si/sau de informare, promovare.

 

Cine suntem

GongaShop. ro este un site administrat de catre :

 

SC Butik Shop-Mag SRL

Adresa: Strada Ion Luca Caragiale nr 43, Constanta

 

Pentru informatii legate de contul tau, cum ar fi stergerea, reactivarea sau modificarea informatiilor contului trimite-ne un e-mail la adresa office@gongashop.ro. Vom reveni cu un raspuns in cel mai scurt timp posibil.

 

Ce date personale colectam

Utilizarea site-ului  GongaShop.ro necesita si utilizarea de date cu caracter personal.

Aceste date sunt utilizate pentru a putea furniza serviciile noastre.

  • Colectam, procesam si stocam date personale astfel:
  • Datele de identitate si utilizare: nume, prenume, numele de utilizator
  • Datele de contact: Adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon
  • Datele tranzactiei: Detalii despre comenzile si produsele furnizate de catre noi
  • Datele tehnice: adresa Ip, datele de conectare, tipul si versiunea browserului, localizarea, sistemul de operare si tipul de dispozitiv utilizat atunci cand folositi site-ul nostru.
  • Datele de identificare, atunci cand utilizatorul incearca sa ia legatura cu noi pentru anumite situatii, in suportul in timp real de pe site, prin email sau pe platformele de social media.
  • Datele de marketing si comunicare: despre preferintele utilizatorilor cu privire la modul in care isi doresc sa primeasca de la noi anunturi si mesaje promotionale.
  • Pe langa aceste informatii, mai colectam de la dumneavoastra si alte date personale prin Google Analytics, cum sunt datele statistice sau demografice. Aceste date nu va dezvaluie identitatea, dumneavoastra neputand a fi identificat in functie de aceste informatii.
  • Nu colectam nici o categorie speciala de date cu caracter personal, cum ar fi etnie, religie, credinte, condamnari penale, etc.

 

Cum utilizam datele cu caracter personal

Prin utilizarea site-ului nostru GongaShop.ro sunteti de acord cu utilizarea si colectarea datelor cu caracter personal descrise mai sus, dupa cum urmeaza:

  • Accesarea site-ului presupune utilizarea de date cu caracter personal conform politicilor de cookie.
  • Informatiile utilizate la inregistrarea pe site. Atunci cand va inregistrati si va logati pe site-ul nostru, avem nevoie de datele de identitate si utilizare. Acestea sunt necesare pentru folosirea unui cont de client pentru a putea beneficia de avantajele acestuia.
  • Vom colecta si adresa de email si preferintele utilizatorilor pentru inscrierea la newsletter si pentru comunicari. Informatiile utilizate astfel vor fi datele de marketing si comunicare si datele de contact. Scopul acestei utilizari este pentru a putea oferii clientilor nostri cele mai noi vesti despre produsele noastre. Utilizatorii au posibilitatea de a alege in mod voluntar daca doresc aceste comunicari sau nu in orice moment.
  • In momentul achizionarii de produse din magazinul nostru avem nevoie si de datele de contact si facturare pentru a indeplinii scopul pe care acest magazin online in are, si anume vanzarea de bunuri cu amanuntul pe internet. Aceste informatii vor fi impartite doar cu echipa de curierat pe care dumneavoastra ati selectat-o, pentru a va putea oferii produsele dorite in cel mai scurt timp in destinatia aleasa. Pentru mai multe informatii privind politica de confidentialitate si modul in care partenerii nostri proceseaza datele dumneavoastra, va rugam sa verificati site-ul acestora.
  • Conform Termenilor si Conditiilor de Utilizare a site-ului, atunci cand alegeti sa realizati plata produselor online, informatiile in ceea ce priveste plata se vor completa pe pagina furnizorului nostru de plati MobilPay, intre-un mediu securizat. Pentru mai multe informatii despre colectarea datelor cu caracter personal pentru plati, puteti sa consultati cu incredere pagina de Politici a furnizorului de plati la adresa: https://www.mobilpay.ro/public/politica-de-confidientialitate/.
  • În urma plății, informațiile comunicate de către furnizorul de plăți este Id-ul tranzacției, numele utilizatorului, ip-ul acestuia, și dacă plata a fost efectuată sau nu.
  • In cazul in care doriti sa faceti retururi pentru produsele noastre in termen de 30 de zile de la data la care le-ati achizionat, sunt necesare datele dumneavoastra de identificare conform legii( nume, prenume, CNP/ copie act de identitate), pentru a putea procesa returul dumneavoastra si in contabilitatea firmei noastre.
  • In cazul in care aveti nevoie de asistenta din partea noastra atunci cand utilizati site-ul sau in ceea ce priveste utilizarea produselor noastre, vom colecta informatii pentru a va putea identifica.
  • Putem sa primim informatii despre utilizatorii nostri si atunci cand acestia ajung la noi de pe site-uri partenere ce ii conduc pe acestia pe site-ul nostru.
  • Colectam informatiile despre activitatea dumneavoastră pe site, despre modul in care utilizați site-ul nostru. Informatiile retinute astfel sunt Data si ora de conectare, cursul achizitionat, paginile vizualizate, ip-ul, browserul, versiunea browserului, sistemul de operare si tipul de dispozitiv( smartphone, tableta sau desktop).
  • Datele despre dispozitivele utilizate de catre membri noștri pentru a se conecta, precum adresa IP, tipul de dispozitiv, versiunea browserului si a sistemului; le folosim pentru a oferi o experienta superioara membrilor prezenți pe site-ul nostru, si pentru dezvoltarea de noi servicii personalizate pentru acestia.
  • Pentru a prevenii frauda si alte activitati ilegale sau neautorizate, monitorizam comportamentele neadecvate ale utlizatorilor nostri atunci cand acestea devin suspecte.

 

Folosim datele cu caracter personal colectate in conformitate cu urmatoarele norme juridice :

Utilizarea site-ului nostru si a achizionarea de produse de pe site . Procesam informatiile personale ale utilizatorilor pentru a putea  presta serviciile conform contractului pe care acestia îl au cu noi, descris in termeni si conditii.

In Interes legitim putem utiliza datele cu caracter personal ale utilizatorilor nostri, pentru a studia tipul de comportament si cum comunica acestia cu serviciile noastre, pentru a le putea dezvolta permanent in beneficiul acestora, si pentru a inlatura orice tentative de frauda sau in scopuri legale.

Vom solicita consimtamantul de fiecare data cand vom da mai departe informatiile utilizatorilor către o terță parte.

Acestia isi pot retrage oricand consimtamantul,  contactandu-ne la adresa office@gongashop.ro. Vă vom soluționa cererea în maxim 30 de zile de la trasmiterea acesteia.

 

 Cu cine impartim datele cu caracter personal

Pentru ca utilizatorii sa poata beneficia de serviciile si produsele noastre, informatiile utilizatorilor sunt impartite si cu alti furnizori de servicii care asigura o buna functionare a site-ului si a serviciilor oferite. Acestea sunt parti terte care ne ne furnizeaza servicii web, servicii de gazduire/hosting si intretinere a datelor, analiza datelor, procesarea de plati si servicii de email marketing. Avem grija ca acesti parteneri sa asigure un mediu securizat pentru toti utilizatorii nostrii. Pentru noi este foarte important ca toti furnizorii si partenerii nostri  de servicii sa accepte politicile de confidentialitate si sa fie “compliant” cu noul Regulament General de Protectie a Datelor(UE) 2016/679.

Impartim informatiile utilizatorilor nostri si cu autoritatile legale atunci cand este necesar acest lucru.

In cazul in care compania noastra trece printr-o schimbare corporativa, ca dizolvarea, falimentul, schimbarea de proprietar sau de management intern;  datele clienților vor fi preluate , șterse sau vor fi supuse oricărei acțiuni ce va fi necesară în funcție de situație.

Daca sunt necesare pentru punerea in aplicare a legilor, oferim informatiile pe care noi le detinem pentru rezolvarea proceselor care ne privesc pe noi sau pe utilizatorii nostri.

In cazul in care va fi necesara distribuirea informatiilor si catre alte parti terte, vom solicita in timp util consimtamantul explicit  utilizatorilor nostri in ceea ce priveste aceasta modificare si motivul pentru care datele utilizatorilor va fi distribuit si catre acestia.

 

Transferul de date catre state din afara Spatiului Economic European

Anumiti furnizori de servicii pe care ii avem provin din Statele Unite si din alte state transfrontaliere. Din acest motiv datele cu caracter personal ale utilizatorilor nostrii vor fi trasnferate si catre alte state din afara Spatiului Economic European.

Ne-am asigurat ca acesti furnizori sa accepte si sa respecte  obligativitățile de confidentialitate ale  Regulamentului  General de Protectie a Datelor(UE) 2016/679.

 

Drepturile utilizatorilor

Utilizatorul beneficiaza de drepturi in conformitate cu Regulamentului  General de Protectie a Datelor(UE) 2016/679. Acesta ii ofera fiecarui utilizator dreptul de a-si administra propriile informatii.

Dreptul la accesare – Utilizatorul are dreptul la accesarea datelor personale stocate. El poate cere detalii cu privire la modul in care sunt gestionate si protejate datele sale.

Dreptul de a fi uitat numit si dreptul de a fi sters  – Utilizatorul are posibilitatea de a cere ca informatiile personale sa fie sterse din baza de date fara intarzieri nejustificate, insa acest lucru atrage si pierderea avantajelor de client al siteului. In situatia in care legea impune pastrarea datelor, datele sale nu vor fi sterse.

Dreptul de portabilitate al datelor – Utilizatorul care a furnizat datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent poate solicita o copie a datelor personale in scopul transferarii lor catre un alt furnizor si are dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara a intampina obstacole din partea operatorului caruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal. Utilizatorul are dreptul ca datele cu caracter personal sa fie transmise direct de la un operator la altul, acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

Dreptul de a fi informat – Utilizatorul este informat despre datele care urmeaza sa fie colectate. El isi da consimtamantul in mod expres pentru colectarea lor prin plasarea comenzilor pe Site.

Dreptul de rectificare – Utilizatorul are posibilitatea de a obtine de la operator, fara intarzieri nejustificate, modificarea sau/si completarea datelor personale in cazul in care acestea sunt incorecte sau incomplete.

Dreptul de a alege ce se va intampla cu datele sale – Utilizatorul poate alege daca datele personale pot fi folosite ulterior colectarii si/sau prelucrarii in alte scopuri decat in cele pentru care au fost colectate initial.

Dreptul la opozitie – Utilizatorul Site-ului are dreptul la intimitate si securitate. Poate oricand sa solicite sa nu mai primerasca mesaje de marketing, solicitate in trecut sau nesolicitate, sau sa se dezaboneze doar de la o parte din comunicatele primite.

Dreptul de a fi anuntat – In cazul unei brese de securitate care a compromis datele personale ale utilizatorului, acesta trebuie sa fie informat in termen de 72 de ore de la momentul in care incidentul a fost constatat. In momentul in care securitatea datelor a fost compromisa, indiferent de cauza, daca sursa a fost un atac cibernetic sau o scurgere de informatii interna, operatorul anunta atat  Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cat si Utilizatorii afectati.

Dreptul de a se adresa justitiei: Dumneavoastră ca utilizator aveți dreptul de a vă adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege, care v-au fost încălcate de către noi. Utilizatorii au dreptul de a se adresa si autoritatilor de protectie  a datelor daca aceștia au îndoieli cu privire la modul in care v-au fost prelucrate datele de către noi. Utilizatorii care au suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia.

Orice utilizator isi poate exercita aceste drepturi printr-un email la adresa : contact@ GongaShop.ro, sesizare ce va fi rezolvata in maxim 30 de zile de la primirea acesteia.

Putem sa respingem cererile nejustificare ale utilizatorilor, daca acestea incalca secrete comerciale sau proprietatea intelectuala, ori alte prevederi legislative.

Anumite informatii pe care utilizatorii le furnizeaza nu se pot supune acestor drepturi deoarece fara aceste informatii noi nu le vom mai putea furniza produsele si serviciile noastre.

 

Protectia si securitatea datelor

  1. Transmiterea datelor.

Acest site si toate site-urile autorului adopta toate masurile de securitate pentru a proteja informatiile utilizatorilor. In cazul transmiterii oricarei informatii pe unul din site-uri( adresa de email, nume, adresa etc) acest tip de informatie va fi codat datorita sistemul de criptare SSL cu care este securizat site-ul.

Va rugam sa fiti atenti in legatura cu ce informatii distribuiti atunci cand site-ul apare ca fiind nesecurizat.

  1. Stocarea datelor utilizatorilor nostri se face in medii de operare sigure care sunt accesate numai de catre persoanele autorizate.

ATENTIE!

In cazul in care considerati si/sau aveti certitudini ca site-urile noastre nu prezinta siguranta in ceea ce priveste utilizarea datelor dumneavoastra, va rugam sa ne contactati printr-un email!

In cazul in care un site al autorului pe care trebuie sa va lasati informatii personale apare ca fiind nesecurizat, va rugam sa ne contactati printr-un email!

 

Restrictiile de confidentialitate nu sunt valabile atunci cand informatiile privind datele cu caracter personal ale utilizatorului sunt necesare  autoritatilor judiciare, in conformitate cu legea.

 

 

Minori

Nu comercializam produse si/sau servicii care sa fie cumparate de catre minorilor sub 16 ani. Putem vinde  sau incasa contravaloarea unor produse/servicii destinate minorilor sub 16 ani, dar achizitionate de catre un adult. Doar minorii cu varsta de minim 16 ani pot utiliza si realiza comenzi pe site-ul nostru. Daca sunteti minor cu varsta mai mica de 16 ani, si totusi accesati un Site, o puteti face doar daca sunteti sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

 

Timpul de prelucrare si stocare a datelor

Prin intermediul site-ului nostru, putem retine datele cu caracter personal ale utilizatorilor pe care acestia ni le furnizeaza. Pastram informatiile dumneavoastra atata timp cat avem nevoie de acestea in scop legitim de afaceri. Datele personale vor fi pastrate pentru a putea oferi acces la serviciile noastre, pentru a putea raspunde la intrebarile adresate de catre utilizator, in vederea rezolvarii cerintelor legale si legislatiei in vigoare.

Printre produsele pe care noi le furnizam se numara si cursurile online. De aceea este necesara stocarea informatiilor utilizatorilor atata timp cat acestia isi doresc acces la platforma de cursuri unde se regasesc cursurile online.

Datele cu caracter personal pot fi reținute pentru o anumită perioadă de timp, chiar dacă utilizatorul nu mai folosesște serviciile noastre( inactivitate), sau daca acesta si-a inchis contul. In acest caz, anumite date cu caracter personal vor fi păstrate pe o perioadă de maxim 3 ani de la momentul anulării contului, cu excepția situațiilor în care legea ne obligă să stocăm aceste date pentru o perioadă mai mare de timp.

Anumite informații trebuie păstrate pentru interesele noastre legitime de afaceri, cum ar fi prevenirea fraudei și sporirea siguranței și securității utilizatorilor.  Este posibil ca informațiile să fie păstrate pentru a împiedica un utilizator care a fost interzis pentru comportamente ilegale sau incidente de securitate, să deschidă un cont nou.

După expirarea acestor perioade, datele cu caracter personal pot fi distruse prin ștergerea automatizată sau, în cazul in  care legea prevede un termen de stocare mai mare decat cel prezentat in Politica noastră de confidențialitate, datele cu caracter personal vor fi stocate intr-un spațiu securizat prin metode de criptare și anonimizare.

Datele statistice generate prin utilizarea informațiilor de pe site pot fi păstrate pentru o perioadă îndelungată, deoarece acestea nu pot ajuta la identificarea utilizatorului, și nici nu vor fi utilizate în alt mod care poate afecta utilizatorul.

 

Modalități de contact

GongaShop.ro

Email: office@gongashop.ro

Tel: 0787 766 000

 

Aveți dreptul de a depune plângeri la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau la instanțele de judecată în cazul în care considerați că v-au fost încălcate drepturile, în baza prevederilor legale.